Opeens plopt er er een naam van een andere ondernemer omhoog. Je had er bij moeten zijn om het gezicht erbij te zien. De afschuw te horen. De weerstand te ervaren die in a split second voelbaar in de ruimte hangt.

“Ja, dat vind ik echt. En dat blijft ook zo!” roept ze uit. Niet van plan om haar normen en waarden bij te schaven. Dat was een feit.

We gaan geen namen noemen. Dit is geen blog om lekker te bashen met zijn allen.

Maar laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal een ondernemer die ons vol in de weerstand jaagt (triggeren dekt de lading niet). Zo iemand van wie je van alles vindt:

Over hoe hij/zij haar business heeft ingericht.
Over hoe hij/zij zichzelf laat zien op LinkedIn.
Over welke prijzen hij/zij hanteert.
Over de kwaliteit (of het ontbreken daarvan) die hij/zij levert.
Over het gepoch met fantastische klantervaringen.
Over ………

En één ding weet je zeker: zó wil jij niet worden.

Want jij hebt je eigen normen en waarden en daar wil je trouw aan blijven.

Je wilt integer blijven, een man / vrouw van zijn / haar woord, van wie je op aan kunt, die geen gebakken lucht verkoopt, kwaliteit boven … stelt.

En dat is je goed recht.

Maar… in die weerstand sluimert vaak ook een ongezien eigen verlangen. Wist je waarschijnlijk al, so far nothing new.

Door standvastig (ook zo’n mooie waarde…) vast te houden aan je eigen normen en waarden, zet je jezelf onnodig vast in waar je nu staat met je bedrijf. Besefte je je misschien ook al, maar hoe deal je er mee?

Je hebt de weerstand weg te halen. Niet om alles van die ander dan maar klakkeloos over te nemen, te omarmen, bejubelen of te kopiëren. Wel om onderscheid te kunnen maken tussen wat écht belangrijk voor je is en waar niet aan valt te tornen enerzijds en anderzijds het stuk weerstand waar in de schaduw een verlangen onder zit.

En dus gingen we tappen. Op de naam van die ondernemer die zoveel weerzin opwekte. Liet ik haar doorvoelen hoeveel weerstand ze voelde en waar die weerstand allemaal over ging.

Waardoor er ruimte ontstond om de weerstand te laten zakken en te zien wat er, met in acht neming van haar normen en waarden, uiteraard, wél mogelijk was voor haar, in haar business. Met jawel, die ene ondernemer als inspiratiebron in gedachte voor volgende stappen in haar eigen bedrijf.

Het opende perspectieven waar ze eerder haar hoofd voor afwendde “Want ik wil niet een 2e XXX worden.”.

Maar juist in die perspectieven waar we ons hoofd voor afwenden, liggen vaak pareltjes van mogelijkheden verscholen.

So don’t tell me, maar bedenk eens op welke ondernemer jij een enorme weerstand voelt en wat dat je vertelt.

Samen afpellen om die pareltjes te vinden? In september / oktober vindt de laatste editie van de 2daagse “Leer zelf blijvend je business blokkades doorbreken met EFT” plaats. Claim nu je ticket, want het was tijdens deze training dat bovenstaande gebeurde.

Duurt je dat te lang?? Plan nu een call met me in , dan kijken we wat er eerder mogelijk is.