De wereld staat op zijn kop. Alles loopt anders. Alles is anders. Althans, zo lijkt het.

En ja, heel veel is anders. Totaal anders dan dat we gewend zijn. Dat vraagt om flexibiliteit. Om creativiteit. Dat is waar.

Maar wat óók waar is, is dat een aantal van de meest basale principes van het leven nog steeds gelden.

 • Elke dag gaat de zon op. En ook weer onder.
 • We ademen in, en uit.
 • De wereld blijft draaien en langzaamaan draaien we een volgend seizoen in.
 • En alles wat je aandacht geeft, groeit.

Of, zoals Tony Robbins het zegt:

“Where attention goes, energy flows”

En hoe je het ook noemt, het universum, de Wet van de Aantrekkingskracht, God, intuïtie, energie, dat maakt me niet uit. Het werkt. Daar waar jij energie naar toe laat stromen, dat trek je aan.

En op dit moment gebeurt er zo ontzettend veel om ons heen (wat tegelijkertijd heel tegenstrijdig klinkt omdat het óók voelt alsof de wereld stil staat en het leven tot stilstand komt). Zo veel wat ons afleidt. En natuurlijk, ik begrijp het. Ik vond het zelf ook uitdagend.

Maar je hebt een keuze. Een keuze over waar jij je aandacht naar toe laat gaan. Waar jij je op wilt focussen. Want dat is het: wat wil jij? Waar kies je voor? Waar focus jij op?

Na de eerste week vol op het nieuws en alle meningen gefocust te hebben, kies ik er voor me weer te focussen op mijn Why. Op wat ik te doen heb. Op wat ik wil bijdragen. Op wat ik wil geven. Op hoe ik andere coaches kan helpen hun impact te vergroten. Juist nu. Omdat ze nu, met al het mooie en belangrijke werk wat ze doen, zo ontzettend nodig zijn.

Maar hoe ik dat dan doe, focussen op mijn Why?

Heel simpel (want dat is waar ik van houd):

 1. Door elke dag in te tunen op mijn Why en op het gevoel dat het me geeft als ik mijn Why aan het leven ben.
  Echt heel bewust stilstaan bij waarom ik doe wat ik doe. Wat ik wil bereiken met mijn bedrijf, wat ik teweeg wil brengen met mijn business. En me in te beelden en te herinneren hoe ik me voel als ik dat doe, als dat me lukt. Je weet wel, van die geluksmomenten als je voelt “Ja, dit is waar ik het voor doe!”.
 2. Door hier op te mediteren, dat gevoel helemaal te doorvoelen, van mijn kruin tot in mijn tenen.
  Fijne muziek, een rustige omgeving en echt even helemaal in dat fantastische gevoel kruipen. Want man, wat brengt dat een motivatie en energie naar boven. Een energie die het werken met de Wet van de Aantrekkingskracht bovendien enorm versterkt. Twee vliegen in één klap!
 3. Door bij het mediteren de vraag mee te nemen “Wat mag ik doen en hoe mag ik het doen?”
  Stil staan bij die vragen, bij wat je mag doen om je Why tot het maximale te leven, maximaal impact te maken. En hoe je dat mag doen.
 4. En door na het mediteren te schrijven en zo mijn intuïtie (give it a name) de ruimte te geven en me te vertellen wat me te doen staat.
  Hoofd uit, luisteren naar wat er naar boven komt en zonder na te denken schrijven en blijven schrijven. Vertrouwen dat het juiste voor dat moment ook echt naar boven komt. Je openstellen voor wat op dat moment naar boven komt.

Om vanuit de inzichten die je dan krijgt en de motivatie en energie die je dan voelt, weer stappen te zetten. Vol focus.