Mijn laptop zat al in mijn tas, alle werkspullen had ik in mijn werkkamer thuis bij elkaar gezocht en ik stond op het punt om naar kantoor te gaan. Toen ik dacht ‘laat ik een kaartje pakken, gewoon, voor de lol, eens kijken wat er op staat’.

“Geluk is je hoofd weg”

Niks is toeval. Ik had hier net woensdag een gesprek over gehad met iemand. Over dat we zoveel in ons hoofd zitten. Zeker als het over werk gaat. Dat we dat allemaal zo ontzettend vanuit ons hoofd benaderen. Weldoordacht, beredeneerd en zo.

Terwijl, als je er over nadenkt, dat heel vreemd is. Zeker als je het over werkgeluk hebt.

Want of het nu gaat over werkgeluk of over geluk in de bredere betekenis, met je hoofd bedenken wat jij nodig hebt om gelukkig te worden, dat werkt niet.

Het gaat er om dat je kunt voelen wat je nodig hebt. Dat je kunt voelen waar jij naar verlangt.