Weerstand is een wolf in schaapkleren…

Let me explain. Het is super goed dat je naar je gevoel luistert. En voor velen is dat zelfs een hele overwinning, want laten we wel wezen, we zijn met z’n allen veel te ver van ons gevoel af komen te staan en alles veel te veel vanuit ons hoofd aan het beredeneren.

Dus ik juich het alleen maar toe als jij je gevoel serieus neemt.

Alleen… neemt dat gevoel je soms in de maling.

Neem weerstand als voorbeeld. Als je weerstand voelt, kun je dat als teken zien dat er iets niet klopt. Dat je gevoel je wil waarschuwen dat je op het punt staat iets te doen wat niet juist is, of waar het de juiste tijd (nog) niet voor is.

Het is dan heel verstandig om hier naar te luisteren en naar te handelen.

Echter… soms dénk je weerstand te voelen, maar is het eigenlijk angst. Angst verpakt in weerstand.

Ik kom het geregeld tegen op het moment dat mensen op het punt staan om een samenwerking met me aan te gaan.

“Ik voel weerstand, dus daar heb ik naar te luisteren, kennelijk is het nog niet de juiste tijd.”

Een enkeling voelt ronduit weerstand. Dan is het helder, dan moeten we het vooral niet doen.

Maar geregeld is het verkapte angst. Angst voor wat er komen gaat. Voor wat er gaat veranderen. Voor wat er naar boven wordt gehaald. Voor hoeveel het van je gaat vragen. In tijd, energie, headspace, draagkracht, veerkracht.

Angst voor het onbekende en angst voor verandering.

En die angst is logisch (heeft met ons reptielenbrein te maken) en óók een goed teken. Want het geeft aan dat je op het punt staat iets te gaan doen wat écht belangrijk voor je is. Als het je niks zou uitmaken, zou het je niks doen en zou je dus geen angst voelen.

“Feel the fear and do it anyway” is hierin een mooie uitspraak wat mij betreft.

Dus lieve jij, als je al even of wat langer voelt dat ik je iets te brengen heb, maar je nog weerstand voelt, laat je daar dan alsjeblieft niet door in de luren leggen en ga voor jezelf na wat het écht is wat je voelt.

Is het weerstand? Blijf me dan gewoon lekker veilig vanaf een afstandje op LinkedIn volgen. Is het misschien toch angst? Omarm die dan en stap daarna voorzichtig in mijn DM op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mijn deur staat voor je open.