LUISTER VIA....

Tsja, daar sta je dan op het punt dat het zó goed gaat met je bedrijf, dat je toch echt de rol van ‘baas’ in moet gaan nemen. En dat terwijl je een hekel hebt aan hiërarchie. Dat kan dan verdomd lastig zijn. Met Ben van Duijn, oprichter van Holy Moly Pizza, heb ik het over deze struggle. Maar ook over hoe hij dealt met de druk om zijn bedrijf serieus te laten slagen, terwijl er investeerders over zijn schouder vol verwachtingen meekijken. Hoe houd je dan het hoofd koel? En welke valkuil ligt op de loer als je het hoofd te koel houdt?

Ricardo Semler en de Netflix documentaire “Wilde wilde country” over de opbouw van de utopische stad van Osho komen ook langs als inspiratiebron voor hoe Ben zelf het liefst zijn bedrijf uiteindelijk leidt. Utopisch? Wie zal het zeggen… De CEO van Airbnb zegt in dit filmpje dat het de ondernemers zijn die de wereld kunnen veranderen, dus wie weet…

Over dat en veel meer gaat deze nieuwste aflevering. Gewoon luisteren. Echt.

Take aways:

  • Pizza hoort niet in een doos.
  • Het vinden van de juiste balans tussen emotie en ratio is essentieel voor ondernemerschap.
  • Het aantrekken van senior medewerkers kan helpen bij de groei van een bedrijf. Echter, dat moet je wel op het juiste moment doen.
  • Voor het creëren van een omgeving zonder hiërarchie zijn betrokkenheid en eigenaarschap van medewerkers nodig.
  • Ervaring en groei zijn essentieel voor het ontdekken van je rol als ondernemer en het realiseren van je dromen.
  • Het is belangrijk om actie te ondernemen en niet te lang te blijven hangen in planning en analyse.
  • We moeten niet te heroïsch doen over falen.

Ben en ik vinden het super leuk om van je te horen wat dit gesprek jou heeft gebracht, dus spring gerust bij ons op de lijn via LinkedIn of boek een call met me in als je hierover verder wilt praten.