Niek van Lieverloo, mede-eigenaar en culinair directeur van kastelen Maurick, Dussen en Bijsterveld, vertelt super openhartig over hoe hij toen iedereen zijn adem inhield juist besloot om uit te breiden met een tweede kasteel en wat dat hem opleverde.
We hebben het over hard en hart werken, zijn ambitie om door te groeien en hoe groei je meer tijd kan geven om te ondernemen.
En wat kunnen andere branches leren van de horeca? Je hoort het in deze nieuwe aflevering!
Take aways uit deze aflevering:
- Delegeren en duidelijke verantwoordelijkheden zijn cruciaal als je je bedrijf wilt laten groeien.
- Vertragen en beheersen van je ego zijn belangrijk aspecten van effectief leiderschap.
- Het creëren van een onvergetelijke en uitzonderlijke ervaring voor gasten is de sleutel tot succes.
- Meer branches kunnen profiteren van de gastvrijheidsmentaliteit van de horeca.
- Laat perfectionisme los en accepteer dat 80% vaak genoeg is. Streven naar 100% is bewonderenswaardig, maar accepteren dat niet alles perfect kan is noodzakelijk.
- Het loslaten van de operationele taken zorgt voor meer strategisch denken en groei. Daar heb je wel de juiste mensen voor nodig.
- Werk mag niet de enige focus zijn, creëer een evenwicht tussen werk en privéleven.