Opschalen met je loopbaancoachingsbedrijf. Er bestaan nogal wat oordelen over. Vooroordelen ook. En misverstanden bovendien. Ik had ze ook hoor. Tot ik zag hoe het óók kon. Op een manier die wél bij mij past. En aansluit bij de waarden die ik zo belangrijk vind in mijn coaching.

Ik wil je meenemen naar 7 jaar geleden .

Ik had mijn eigen loopbaancoachingsbedrijf. Het liep goed. Ik had voldoende klanten en mijn bedrijf draaide goede resultaten. Het liep zelfs zo goed dat ik vol zat.

Maar ik was zwanger van de eerste. Dus moest ik nadenken over hoe ik mijn business na de bevalling voort wilde zetten. Ik zou een dag minder gaan werken. En het liefst ook een aantal avonden minder. Niet meer in het weekend werken bovendien.

Daarnaast wilde ik genoeg energie overhouden om een leuke en energieke moeder voor mijn kind te zijn.

En ik wilde dezelfde levensstandaard kunnen behouden. Niet nadenken over aankopen. Uit eten wanneer mijn man en ik dat willen. Fijne vakanties boeken zonder echt bij het budget stil te hoeven staan.

Ik realiseerde me dat me dat niet zou lukken met de manier van coachen die ik had geleerd en de manier waarop ik mijn bedrijf tot dan toe had gerund.

Het was tijd om mijn loopbaancoachingsbedrijf op te schalen zodat ik mijn resultaat en impact zou vergroten en tegelijkertijd minder zou hoeven werken.

Wel had ik een aantal zaken waar ik geen concessies aan wilde doen:

  • Ik wilde dezelfde kwaliteit blijven leveren voor mijn klanten, of beter
  • Ik wilde nog steeds super persoonlijk coachen en echt betrokken zijn bij mijn klant, want daar haalde ik ook zelf mijn voldoening uit
  • Ik wilde uitgedaagd blijven worden in mijn coaching, geen ‘lopende band werk’ afleveren want daar zou ik zelf op leeglopen

Ik nam een besluit. En zette 5 belangrijke stappen .

Die maakte dat ik na mijn bevalling moeiteloos van 60 naar 30 uur per week terug kon en waardoor ik juist nog veel meer verdieping in de band met mijn klanten kreeg.

In een Facebook live in mijn Facebookgroep van Ondernemende coaches deelde ik welke 5 stappen dat waren (en die ik bij elke groeistap in mijn business eigenlijk keer op keer weer zet).

Graag deel ik de opname met je. Niet alleen om je te inspireren. Maar om ook echt in actie te gaan komen. Zodat ook jij nog meer impact kunt gaan maken met het mooie en belangrijke werk wat je doet.

Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat is destijds die beslissing nam en die stappen zette om mijn business op te schalen.

En ik zie het ook terug bij mijn klanten. Dat zij door deze stappen te zetten, door dat plafond van hun business heen breken en nog veel meer voldoening uit hun werk halen, vanuit veel meer moeiteloosheid en met meer tijd en energie om te genieten van hun privéleven.

Wil jij jouw loopbaancoachingsbedrijf ook opschalen zonder concessies te doen aan de kwaliteit die je biedt en in minder tijd meer resultaat en impact maken? Ga DOEN!!!! Want daarin zit uiteindelijk je verandering.

Mocht je met mij willen sparren over hoe jij deze 5 stappen concreet in praktijk kunt brengen binnen jouw business? boek een call met ons in, dan denk ik met je mee en geef ik je in ieder geval 3 concrete tips.