Oeh, I love them…. Ondernemersdromen. Dus ja, als ik in je dm verschijn, dan loop je groot risico dat ik je naar jouw droom vraag. Die droom die zó gaaf is maar tegelijkertijd ook freaking spannend. Die droom over wat je het liefste zou willen,

maar….

… die nu nog niet mogelijk lijkt.

Tell me, hardop of in gedachten, wat is jouw freaking gave droom?

Maar wacht, dat is niet het punt wat ik wil maken.

Als ik vraag “Wat houdt je tegen om er werkelijkheid van te maken?”, wat antwoord je dan?

Negen van de 10 keer krijg ik het volgende antwoord “Ik denk dat ik meer rust en focus nodig heb om helder te krijgen hoe het eruit moet zien en hoe uit te rollen…en dan gewoon doen?”.

Zeg eens eerlijk, was het ook jouw antwoord zijn?

Voel je je betrapt nu? Lichtelijk ongemakkelijk? Borrelt de weerstand al naar boven? Omdat je voelt hoe dit verder gaat?

Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar wat er komen gaat?

Mijn reactie op zo’n antwoord?

“Herkenbaar, rust en focus nodig hebben. Het is precies wat zo’n 80% van mijn klanten ook zegt. ‘Eerst moet dit (vul maar in) op orde zijn/ geregeld zijn, want dan ontstaat er meer rust en dán kan ik die volgende stap zetten, mijn nieuwe aanbod ontwikkelen.’ Mijn ervaring is dat dat in veel gevallen echter alleen maar overtuigingen zijn en dat rust en focus heel snel geregeld kunnen zijn.”

En jouw droom dus veel sneller werkelijkheid kan worden. Sneller dan dat je nu voor mogelijk houdt. En je óók vanuit die rust en focus.

Ergens is er iets wat maakt dat de rust en focus er nog steeds niet zijn. Wat je blokkeert, belemmert. En dat zijn meestal geen praktische problemen. Want praktische problemen, daar zijn praktische oplossingen voor.

Meestal is het een verhaal wat je jezelf vertelt, wat je vasthoudt in hoe het nu gaat. Zonder die rust en focus.

Je snapt het inmiddels: I love it om samen op zoek te gaan naar die verhalen (of zullen we ze gewoon mindfucks noemen?). Om daarna die droom als de wiedeweerga werkelijkheid te laten worden. Negen van de 10 keer nog gaver en impactvoller dan dat je nu zelfs droomt.

Are you in? Stuur me dan even een mailtje, dan stel ik je die ene vraag ?