Stellen we wel altijd de juiste prioriteiten als het gaat om ons ondernemerschap?

Het simpele antwoord: nee, natuurlijk doen we dat niet altijd.

Het confronterende antwoord: we doen het vaker niet dan wel.

Als ondernemer zijn er 1001 dingen die gedaan kunnen worden. En misschien heb jij wel het idee dat het ook 1001 dingen zijn die gedaan moeten worden. Maar zelfs als dat zo zou zijn, zijn er belangrijke ‘moetjes’ en minder belangrijke ‘moetjes’. Sommige zullen zelfs urgent zijn. Andere lossen zich uiteindelijk vanzelf op, als je ze maar lang genoeg laat liggen. En nog weer andere proberen we niet als moetje te zien, terwijl het dat eigenlijk wel zou moeten zijn…

Je kunt overwhelmed worden door die 1001 dingen.
En dan gaat het er dus om om prioriteiten te stellen. Liefst de juiste.

En bij dat laatste gaat het geregeld mis.

Zelf geef ik te vaak mijn marketing en zichtbaarheid prioriteit boven het aankijken van mijn eigen mindfucks. Ja, bij deze loodgieter thuis lekt ook de kraan.

Natuurlijk is het belangrijk dat ik regelmatig zichtbaar ben. Maar als dat vanuit een verkeerde intentie, vanuit een verkeerde energie, vanuit een verkeerd uitgangspunt is, heeft die zichtbaarheid in het beste geval veel minder zin. In het slechtste geval heeft het helemaal geen zin.

Ik ga vandaag daarom NIET een voorraad posts creëren, al had ik me dat gisteren wel voorgenomen. Nee, ik ga even lekker met mijn eigen mindfucks zijn. Dikke kans dat ik er ook nog een beetje op los tap.

En wie weet schrijf ik daar morgen dan wel weer een post of blog over.

Herkenbaar, dat je soms de verkeerde dingen prioriteit geeft om iets anders maar niet te hoeven doen? Stuur me dan even een berichtje via Insta of LinkedIn of stuur me een mailtje, dan kletsen we hier over door.