JIJ BENT LIEVER LUI DAN MOE

Mijn moeder zei het al tegen me toen ik nog een klein meisjes was. Ze kon toen nog niet weten hoe waar dat ook nu nog zou zijn.

Want dat is precies zoals het is en daar schaam ik me niet voor. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Pragmatisch en efficiënt.

Maar alleen als ik impact kan maken. Als wat ik doe er ook echt toe doet.

En dat wil ik ook voor jou!

Moeiteloos succesvol zijn, why not?

En laat het dan meteen ook schaamteloos zijn

I don’t get it. Waarom we als maatschappij het harde werken zo ophemelen. Het ‘Goed, druk!’ als antwoord op ‘Hoe gaat het met je?’ als hét teken van succes beschouwen.

Waarom zou je hard moeten werken om succes te kunnen en mogen verdienen? Waarom pas van een talent spreken als je er heel hard je best voor doet?

En waarom siert bescheidenheid de mens?

Wanneer zijn we dat met z’n allen in hemelsnaam gaan geloven?!

Jij weet ook  dat dit allemaal onzin is, dat het ook anders kan. En toch… ben je nog te vaak hard aan het werk en hebben deze indoctrinaties onbewust meer grip op je dan je zou willen.

Ik geloof heilig dat het hier op aarde bedoelt is om makkelijk te gaan. Moeiteloos. En dat het helemaal ok is om daar schaamteloos van te genieten. En jij denkt daar net zo over, I know. Nu nog naar handelen…

BUT LET’S GET REAL

Bij mij ging het ook niet altijd moeiteloos in de 10+ jaar dat ik nu ondernemer ben, laat staan toen ik 2 businesses ging draaien. Er is een tijd geweest dat ik hard werkte. Heel hard. “Ik heb nog nooit zo hard gewerkt als nu ik ondernemer ben, en dat zegt wat, want ik kom uit de corporate consultancy wereld.” riep ik een tijd zelfs vol trots.

Ik had een succesvol loopbaancoachingsbedrijf. Ontwikkelde als één van de eerste in Nederland een online coachingsprogramma. Zette twee kinderen op de wereld. En werkte me zo ongeveer te pletter.

Want dat was hoe het hoorde. Dacht ik. Maar mijn business werd meer en meer een aaneenschakeling van moetjes. Waar waren die rust & vrijheid die je als ondernemer zou ervaren?

Lang verhaal kort: het blijkt dus inderdaad ook anders te kunnen. Zelfs tijdens een wereldwijde pandemie. Zelfs tijdens quarantaines en thuisschool. Kun je gewoon succesvol je business runnen en jaar na jaar je omzet laten stijgen. Terwijl je minder werkt dan ooit tevoren.

Wat was ik blij dat ik dat harde werken al achter me had gelaten!

Hoe ik dat voor elkaar kreeg? Door keihard mijn eigen onzinverhalen door te prikken. Ja, met de Emotional Freedom Technique. En vanuit het tot in mijn tenen voelen dat het ook anders en vooral met minder tijd en energie kan en vervolgens te kijken hoe ik mijn business in wil richten, passend bij het leven dat ik wil leiden en niet andersom.

En daar mijn jarenlange ervaring als proces optimalisator in het bedrijfsleven bij in te zetten. Het doorzien van processen en vooral zien waar het eenvoudiger en efficiënter kan, het is een automatisme.

IT’S TIME FOR A CHANGE

En die verandering heb ik gevonden in de Emotional Freedom Technique, die nog te onbekend is (waarom heb ik deze techniek niet geleerd toen ik psychologie studeerde?!) en veel te weinig in business context wordt ingezet.
Drie redenen waarom ik me volledig heb gegeven aan deze magisch effectieve tool:

[

 In hele korte tijd en met heel weinig moeite kom je tot enorme shifts (ik zei het al: liever lui…)

[

Je kunt EFT bij jezelf toepassen, dus bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van je coach

[

Het is een prachtige ondersteunende tool als je gelooft in de Wet van Aantrekking

Terug naar jou. Want daar doe ik het uiteindelijk voor. Ik wil dat jij met al jouw genialiteit grootste dingen doet. Juist vanuit die rust en vrijheid. Omdat je dan op je best bent. En de grootste impact kunt maken. Die impact wil ik maken. Samen met jou.

Willen we hetzelfde?

Ok, nog wat random feitjes over mij om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt:

Z

Ik ben moeder van Jip (2014) en Guus (2017).

Z

Ik ben doodsbang voor kippen (en nee, daar durf ik geen EFT op toe te passen)

Z

Toen ik opperde dat ik voor mezelf wilde beginnen, kregen mijn man Frederik en ik knallende ruzie (inmiddels steunt hij me voor de volle 200%).

Z

Geboren in 1981.

Z

Als dochter van een huisarts speelde ik al heel vroeg winkeltje, nam de telefoon aan, hielp met de administratie en bracht facturen rond om een zakcentje bij te verdienen.

Z

Tijdens mijn studie woonde ik 8 maanden in Istanbul.

Z

Ik ga naar yoga. Yin yoga, restorative, kundalini en pilates yoga. Dat laatste vind ik heel sportief van mezelf.

Z

Ik ben een generator met een 3-5 profiel, maar dat vergeet ik zelf steeds. En met mijn gesloten mind centrum kan ik anderen helpen om een oplossing, idee of concept te vinden. Het is maar dat je het weet.

Z

Als ik iets te vieren heb, bestel ik sushi. Yep, succes gaat door de maag.

Z

Guilty pleasure: Tony chocolonely caramel zeezout en ziekenhuisseries (al ga ik nu vreemd met de brandweermannen van Chicago fire).

Z

Ik werkte jaren bij PwC als consultant op het vlak van expats en internationale mobiliteit van werknemers. HR beleid, processen, ik bemoeide me overal tegenaan.

Z

Ik ben stronteigenwijs en heb altijd gelijk. Dat laatste is een feit.