Ik open mijn mailbox. Leeg. Geen enkele mail. En meteen komt er een gedachte bij me op. Er bekruipt me een gevoel.

Wat heerlijk! De dag beginnen zonder ruis.

Een fractie van een seconde later realiseer ik me dat nog niet zo heel lang geleden een lege mailbox me mega onrustig had gemaakt. Om drie redenen. De eerste reden geef ik je in deze blog.

Bang dat ik iets zou missen. Geen nieuwsbrieven om te lezen, om inspiratie op te doen, om te zien hoe concullega’s het doen (en wat voor mogelijkheden en kansen ik allemaal laat liggen).

Ik wilde alles meekrijgen. Overal van op de hoogte blijven. Want ja, je wist maar nooit he? Stel dat…

Maar stel wat eigenlijk?

Ik heb me afgemeld voor bijna alle nieuwsbrieven. Ik wil geen ruis en onrust meer. Want dat was vooral wat de nieuwsbrieven me brachten.

Ze leidden me af van mijn eigen pad. Voedden mijn ego, gaven nog meer volume aan die stem in mijn hoofd. Waardoor de stem van mijn intuïtie steeds slechter te horen was. En ik me liet leiden door angst.

Maar wat een verademing nu het anders is. Ik heb er heel bewust voor gekozen om me niet meer te laten afleiden. En koos heel bewust voor vertrouwen. Vertrouwen op mijzelf. Vertrouwen op mijn intuïtie. Vertrouwen dat als ik doe wat ik te doen heb, het juiste op mijn pad komt.

En ik kan je vertellen: dat maakt een enorm verschil in de energie die ik ervaar gedurende de dag. En in de resultaten die mijn acties opleveren.

Zoveel lichter. Zoveel fijner. Zoveel moeitelozer. Zoveel succesvoller.

Je hebt elk moment de kans om een keuze te maken. Waar kies jij nu voor?

Benieuwd naar de 2e reden? Die lees je hier.