Als gevierd ondernemer (zo noem je jezelf waarschijnlijk niet, maar hé, wees eens eerlijk, dat is wel wat je bent, met al het succes wat je al behaald hebt) ben je gewend om bold decisions te maken. Om jezelf te stretchen en uit te dagen.

Dikke kans dat je je ook door één of meerdere coaches of mentoren bij laat staan in dit proces.

Waardoor je keuzes en moves nog bolder worden.

En je geniet er van, de excitement giert op door je lichaam, lekker, die stoot adrenaline.

Maar die bold moves maken het mentaal ook uitdagend. Oude onzekerheden komen omhoog. Twijfels waarmee je al gedeald dacht te hebben steken weer de kop op.

Misschien wel heviger dan ooit.

Want met waar je nu staat met je business, heb je heel wat hoog te houden.
Voelt het alsof je veel te verliezen hebt.
En drukt de (financiële) verantwoordelijkheid die je inmiddels draagt voor je team en je gezin zwaar.

Zaken die je verstandelijk kunt wegredeneren.
Want je wéét hoe goed je bent.
Je wéét dat je het in je hebt om er weer een succes van te maken.
Je hebt het al eens eerder gedaan, dus waarom zou het nu niet lukken?

En toch…

Toch kruipen die oude onzekerheden onder je huid.
En giert er bij vlagen net even iets te veel adrenaline en cortisol door je lichaam. Niet alleen van de excitement, maar ook van de stress.

En dat is precies wat je niet kunt gebruiken. Juist nu niet. Want die fysiologische stressreactie (het aanmaken van stresshormonen, de freeze / flight / fight modus waar je ongemerkt in belandt) helpen je niet om de meest geniale ideeën en acties voor die bold move te bedenken.

Terwijl, als je die stress weet te stoppen, als je je lichaam in die ontspanningsmodus weet te brengen doordat je je onzekerheden écht los weet te laten, op een diep neurologisch niveau, dan voel je je niet alleen lekkerder en zekerder. Nee, dan is je creativiteit ook vele malen groter. Wordt je probleemoplossend vermogen als vanzelf geactiveerd.

En zijn het niet precies die twee ingrediënten, je creativiteit & probleemoplossend vermogen, die maken dat wij, gevierd ondernemers, die bold moves keer op keer tot een succes weten te maken?

Het is precies dit mechanisme wat de Emotional Freedom Technique zo’n ijzersterke techniek maakt. Je stopt je stressreactie door twijfels en onzekerheden blijvend achter je te laten en geeft je creativiteit en probleemoplossendvermogen daarna alle ruimte om hun ding te doen.

Waardoor je je bold moves nog meer genialiteit, lef en vertrouwen meegeeft.

Weet dat je ook dit mentale stuk niet alleen hoeft te doen. Ik begeleid je met alle liefde op de stukken die het voor jou op dit moment uitdagend maken.

Ook als je al een business coach hebt die je tot het uiterste weet te stretchen.

Ik zou haast zeggen: juist dan ?

Plan een call met me in als je samen wilt verkennen hoe we dat vorm kunnen geven.