Als doorgewinterde ondernemer hoef ik jou niet te vertellen wat er beter kan. Verbeterpunten, alternatieven voor je bedrijfsvoering, je hebt ze vaak zelf al prima in de smiezen.

Maar, de waan van de dag heeft je zo in de tang, dat je er niet aan toekomt om die veranderingen en verbeteringen ook daadwerkelijk door te voeren.

Dat dat zonde is, hoef ik je óók niet te vertellen.

Ik wil je er wél NU, op dit moment, bewust bij stil laten staan. Kost je 5 minuten van je tijd die je anders ook verspild had aan verder scrollen hier (ja, betrapt).

  • Wat kost het je dat je deze acties uit blijft stellen?
  • Wat kost het je aan omzet?
  • Wat kost het je aan winst?
  • Wat kost het je aan reputatie?
  • Wat kost het je aan goed werkgeverschap?
  • Wat doet het met de relatie met je leveranciers?
  • Wat doet het met JOU, met je energie, met de (on)rust in je kop, met je plezier in het ondernemerschap?

Als die kosten marginaal zijn, zet dan alsjeblieft die acties uit je hoofd. Schrap ze van je (interne) to do lijst want dan zijn ze je tijd, energie en headspace niet waard.

Kom je tot de conclusie dat het je wel degelijk te veel kost en dat actie dus nodig is, maar denk je nog steeds ‘Maar wanneer en hoe dan?!’.

Vraag jezelf dan eens af wat het je kost als je hier tijd voor gaat maken. Als je hier prioriteit aan gaat geven, en andere dingen dus laat, wat gaat er dan verloren? Waar kom je dan niet meer aan toe? En weegt dat op tegen wat het je kost als je niet in actie komt?

Voor veel van de ondernemers met wie ik werk, is die waan van de dag méér dan herkenbaar. En tóch besluiten ze tijd vrij te maken. Om met mij te werken. En daarmee aan de toekomst van hun bedrijf. Blijkt dat een hele dag de agenda vrij vegen om 1:1 met mij aan de slag te gaan, wél mogelijk is.

Je snapt het: dat is slechts het begin van nieuwe prioriteiten stellen.

Je kan vandaag een keuze maken. Een eerste stap zetten in het veranderen van je prioriteiten.

Neem gerust contact met me op, als je voelt dat dat de eerste stap voor jou is.

En all is well, serieus, als je maar bewust een keuze er in maakt en ook echt voelt dat je een keuze hebt daarin. Want als je je gevangen voelt in de waan van de dag, klem tussen alles wat echt nog af moet, dan weet je eigenlijk genoeg… en helpen deze twee vragen je hopelijk verder.